De Kamer voor Plastische Kunsten der Voorkempen te Schoten kortweg "De Kunstkamer" werd opgericht op 21 mei 1966 door de Schotense beeldhouwer Herman Cornelis (+). Hiernaast tonen we zijn Tijl Uilenspiegel op de markt te Schoten. Hij was de eerste voorzitter en werd later onze erevoorzitter. De oorspronkelijke ploeg telde zeven kunstenaars, waaronder Gaby Landuyt en Rik Bettens.

De oorsronkelijke doelstelling van De Kunstkamer is gedurende al die jaren niet gewijzigd: het samenbrengen van kunstenaars uit Schoten en Voorkempen om kunst en cultuur te verspreiden in alle lagen van onze bevolking.

De vereniging wil de beeldende kunstenaars de mogelijkheid geven hun werken aan het publiek voor te stellen door de organisatie van een jaarlijkse tentoonstellingen in onze gemeente. Bij die gelegenheid worden ook gastkunstenaars uitgenodigd.
Regelmatig worden binnen de vereniging museabezoeken, studiereizen en voordrachten georganiseerd.
Onze vereniging is pluralistisch.

Leden van De Kunstkamer onder het voorzitterschap van Theo Franssen:

Roland Coene (+), Elien De Beuckelaer, Hugo Derbaix , voorzitter Theo Franssen, Jan Gielen, Secretaris Myriam Haelterman, Tjen Heyligen, Gaby Peeters, penningmeester Addi Ryckaert, Lieve Sysmans, Marc Van Gemeren, verantwoordelijke P.R./website Kristel Van Rumste.

Klik op de afbeelding hier rechts, dan kom je onmiddellijk in de galerijen van de leden, waar je ook telkens verder bladert naar enkele werken door op de afbeelding te klikken.